Renkli Kontak Çapı:

Renkli kontakların çapı merceğin gerçek boyutunu ifade eder. Genellikle milimetre (mm) cinsinden ölçülür ve merceğin bir kenardan diğerine genişliğini temsil eder. Renkli kontaklar , genellikle 13 mm'den 15 mm'ye kadar değişen çeşitli çaplarda gelir.


Diası ise merceğin renkli kısmının görünen kısmını ifade eder. Rengin veya tasarımın uygulandığı alandır ve merceğin genel görünümünde önemli rol oynar. Dia çapı da milimetre (mm) cinsinden ölçülür ve genellikle merceğin toplam çapından daha küçüktür.

Renkli kontakları seçerken, istediğiniz görünümü elde etmek için renkli kontakların çapı ile Dia çapı arasında bir denge kurmak önemlidir. Aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurun:

Doğal Görünüm: Doğal göz renginizin hafif bir şekilde geliştirilmesini istiyorsanız, iris boyutunuza çok yakın olan daha küçük çapları ve grafik çaplarını tercih edin.Cesur Dönüşüm: Göz renginde daha çarpıcı bir değişiklik veya dramatik bir görünüm için gözün önemli bir bölümünü kaplayan daha büyük grafik çaplarını tercih edin. 


Konfor Önemlidir: Daha büyük çaplara alışmanın biraz zaman alabileceğini unutmayın, bu nedenle seçiminizi yaparken rahatlığı ön planda tutun.

  1. Deneme ve Yanılma: Tarzınız ve konforunuz için mükemmel dengeyi bulmak amacıyla farklı renkli temas noktalarını denemekten korkmayın.